Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C. Verhit 1 eetlepel olie of roomboter in een braadpan. Bak de kiprollade rondom bruin aan (alleen kleuren, niet garen). Haal de rollade uit de pan en leg apart.
Voeg de gesneden champignons en fijngehakte teentjes knoflook toe aan de pan en bak dit 2-3 minuten zacht aan.
Maak 1 kilo aardappelen schoon en snijd in stukken. Doe ze in een grote kom. Voeg 1 versnipperde ui, 2 tl kruidenmix,1 tl zout, de gebakken champignons, 3 el olijfolie en 1 el citroensap toe. Schep alles goed om.
Leg de kiprollade in het midden van een grote ovenschaal en leg de aardappelmix eromheen.
Bak ca. 45 minuten in de oven. Laat de rollade na het bakken 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verwijder het netje, snijd de rollade en serveer met de goudbruine aardappelen.