Een heerlijke, pittige kippensoep met kokosmelk, limoen en verse kruiden.
40 min.
6 pers.
Niets voor jou? Deel dit recept met anderen!
WhatsApp
E-mail
Facebook
Boodschappenlijst
1,5 kg. poten naturel
100 gr. kastanjechampignons
40 gr. basterdsuiker
1 rode peper
25 gr. gemalen laoswortel
1 blokje kippenbouillon
100 gr. shiitake
40 ml. vissaus
1 stengel sereh (citroengras)
1 limoen
400 ml. kokosmelk
Koriander (optioneel)
Onze producten in dit recept
Poten naturel
Per kg
€3,99
Hoe je dit recept moet bereiden?
Breng als eerste de poten in 1,5 l koud water aan de kook met een blokje kippenbouillon.
Maak de peper schoon door de zaadlijsten te verwijderen en snijd in stukjes. Snijd de shiitake doormidden en de kastanjechampignons in vieren. Snijd de koriander fijn. Bewaar de peper en koriander voor later.
Wanneer het water met de poten kookt, kunt u het vuur hiervan iets terugdraaien, zodat het rustig kan doorkoken.
Breek de stenger sereh en voeg deze toe aan de pan met de kip. Deze zorgt voor extra smaak in de bouillon.
Als de kip zo'n 15-20 minuten heeft kunnen koken zijn de poten gaar en haal je deze met een schuimspaan uit de pan. Haal ook de sereh uit de pan. De sereh kun je nu weggooien. Het kookwater bewaar je als bouillon voor de soep.
Voeg bij de bouillon de paddestoelen, basterdsuiker, laoswortel, vissaus, het sap van de limoen en de kokosmelk. Roer dit even door en breng het op middelhoog vuur aan de kook. Laat vervolgens 8-10 minuten pruttelen.
Haal het vel van de poten en trek met twee vorken het vlees in grove stukken van het bot.
Voeg het vlees van twee poten aan iedere soepkom toe.
Voeg de gesneden peper toe aan de boillon en laat deze nog 3-4 minuten meekoken.
Giet de bouillon over de kip heen. Maak het helemaal af door de soep met stukjes koriander te besprenkelen.