Kippenvleugels met zwarte bonen

Een heerlijk, kruidig recept voor de herfst.
Niets voor jou? Deel dit recept met anderen!
WhatsApp
E-mail
Facebook
Kippenvleugels met zwarte bonen

Boodschappenlijst

  • 800 gr. kippenvleugels
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el. sojasaus
  • 2 tl. anijszaad
  • 1 el. geroosterd sesamzaad
  • 500 gr. zwarte bonen
  • 4 cm verse gemberwortel
  • 2 tl. kaneel
  • 2 lente-uitjes of bosuitjes
  • Gemalen zwarte peper
  • Onze producten in dit recept

    Vleugels naturel van Jan van Ee Poelier
    Vleugels
    Per kg
    4,99

    Hoe je dit recept moet bereiden?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg de kip in een ovenschaal.
  • Schil de gember en rasp deze. Laat de bonen uitlekken en hak de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.
  • Mix de bonen met de knoflook, de geraspte gember, de sojasaus, de kaneel en de anijs.
  • Voeg dit toe aan de kip en bestrooi het geheel royaal met zwarte peper.
  • Plaats de schaal midden in de oven voor ongeveer 40 minuten.
  • Keer de kip halverwege om en controleer de gaarheid. Gebruik eventueel aluminiumfolie om de kip mee af te dekken als deze te donker wordt.
  • Garneer de kip met de lente-uitjes en sesamzaadjes.
  • Meer recepten van Jan van Ee

    Kippensoep
    Kippensoep
    Sticky Chicken recept bij Jan van Ee Poelier
    Sticky Chicken
    Chicken Tonight met kiphaasjes
    Chicken tonight