Kiphaasjes met rozemarijnaardappeltjes en sperziebonensalade

Dit heerlijke, frisse gerecht is perfect voor de lente en zomer! Je proeft de Provence!
Niets voor jou? Deel dit recept met anderen!
WhatsApp
E-mail
Facebook
Kiphaasjes met rozemarijnaardappeltjes en sperziebonensalade

Boodschappenlijst

  • 600 gr. verse kiphaasjes
  • 125 gr. mini mozzarellabolletjes
  • 125 gr. cherrytomaten
  • 600 gr. sperziebonen
  • 1 kg. vastkokende aardappel
  • 3 el. olijfolie
  • 1/2 el. gedroogde rozemarijn
  • 1 citroen
  • 4 sjalotten
  • Onze producten in dit recept

    Kiphaasjes van Jan van Ee Poelier
    Kiphaasjes
    Per kg
    10,99

    Hoe je dit recept moet bereiden?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd sjalotten en aardappelen in parten, verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, rozemarijn en peper. Bak 30 minuten tot goudbruin en gaar.
  • Halveer tomaten. Na 15 minuten bakken, voeg je de tomaten toe aan de bakplaat. Bak nog 15 minuten.
  • Kook de sperziebonen 5 minuten en giet daarna af. Maak een dressing van citroenrasp, citroensap, olie en peper.
  • Marineer kiphaasjes met olie, rozemarijn en peper. Gril in een grillpan gedurende 5 minuten, keer halverwege.
  • Halveer mozzarellabolletjes, meng met tomaten, sperziebonen en dressing. Verdeel alles over borden. Serveer met kip, sjalot en aardappelen.
  • Meer recepten van Jan van Ee

    Kippensoep
    Kippensoep
    Sticky Chicken recept bij Jan van Ee Poelier
    Sticky Chicken
    Chicken Tonight met kiphaasjes
    Chicken tonight