Naar een recept van Rudolph van Veen. Heerlijk knapperig en smaakvol!
30 min.
4 pers.
Niets voor jou? Deel dit recept met anderen!
WhatsApp
E-mail
Facebook
Boodschappenlijst
600 gr. verse kiphaasjes naturel
100 gr. bloem
1 prei
1 tl. kurkuma
125 ml. crème fraîche
Een paar klontjes boter
1 zakje tacokruiden
1 zak panko
1 winterpeen
1 scheutje gembersiroop
200 ml. mayonaise
Zonnebloemolie
Onze producten in dit recept
Kiphaasjes
Per kg
€8,99
Hoe je dit recept moet bereiden?
Als eerste wordt de dipsaus bereid. Snijd de winterpeen en prei in kleine blokjes. Doe daarna wat blokjes boter in een pan en laat dit smelten. Als de boter is gesmolten, fruit je de winterpeen en prei in de pan.
Als de groenten en fruit aan het fruiten zijn, voeg je een theelepel kurkuma toe. Blus na een tijdje de groenten af met een scheutje gembersiroop. Na de gembersiroop wordt de crème fraîche toegevoegd. Breng dit zachtjes, voor minder dan een minuut, aan de kook terwijl je roert. Daarna kan het in een bakje afkoelen. Als de saus is afgekoeld, voeg je als laatste de mayonaise toe. Hussel dit goed door elkaar en de saus is klaar.
Het is nu tijd om de kip crisps te maken. Voeg aan de bloem een zakje tacokruiden toe en roer dit door elkaar. Doe daarna in een andere kom een ei en kluts deze los. De kip kan nu worden gepaneerd.
Haal de verse kiphaasjes door de bloem met tacokruiden. Doop de kiphaasjes daarna in het ei en bedek als laatste met de panko.
Het gerecht is bijna klaar, want de kiphaasjes hoeven alleen nog maar gebakken te worden. Bak de kip in zonnebloemolie met een temperatuur van rond de 180 °C. De kip kan zo rustig gaar worden. Haal ze uit de pan als ze mooi goudbruin zijn gebakken en serveer ze samen met de groentesaus.